logo auto karac- auto gas
autogaskarac@mail.com

Servis Kočnica - Vaša Garancija za Bezbednost na Putu

Servis kočnica Banja Luka

Kočnice su jedan od najvažnijih sistema u vašem vozilu kada je u pitanju sigurnost na putu. Očuvane i pravilno održavane kočnice osiguravaju efikasno zaustavljanje vozila u bilo kojoj situaciji i štite vas, vaše putnike i druge učesnike u saobraćaju.

Zašto je servis kočnica od suštinskog značaja?

 1. Sigurnost Prvenstveno: Sigurnost je najvažniji aspekt svakog vozila. Neispravne kočnice mogu dovesti do ozbiljnih nesreća. Redovan servis kočnica otkriva i rešava potencijalne probleme pre nego što postanu ozbiljni.

 2. Produžava Životni Vijek Kočnica: Servisirane kočnice traju duže. Održavanje pravilnog ravnanja diskova i zamena istrošenih kočionih obloga čuva vaš sistem kočenja od nepotrebnog habanja.

 3. Učinkovito Kočenje: Redovan servis obezbeđuje optimalno funkcionisanje kočnica. To znači brže zaustavljanje i bolju kontrolu u hitnim situacijama.

 4. Smanjuje Troškove: Popravke i zamene komponenti kočnica mogu biti skupi. Redovnim servisiranjem možete sprečiti ozbiljne kvarove koji bi mogli zahtevati skuplje intervencije.

 5. Očuvanje Vrednosti Vozila: Ako planirate prodati vozilo, redovni zapisi o servisu kočnica povećavaju vrednost vašeg vozila i privlače potencijalne kupce.

Šta obuhvata servis kočnica?

 • Provera Diskova i Disk Pločica: Proverava se stanje diskova i disk pločica. Ako su istrošeni ili oštećeni, vrše se zamene.

 • Provera Kočionih Cilindara: Cilindri se proveravaju na curenje i efikasnost.

 • Provera Kočionih Creva: Creva se pregledaju na pukotine i propuštanje.

 • Provera Nivoa Kočione Tečnosti: Nivo tečnosti se kontroliše i po potrebi dopunjuje.

 • Provera Ručne Kočnice: Ručna kočnica se podešava ako je potrebno.

 • Ispitivanje Sistema ABS (ako postoji): Ako vozilo ima sistem protiv blokiranja kočnica (ABS), vrši se ispitivanje za pravilno funkcionisanje.

 • Čišćenje Delova Kočionog Sistema: Delovi sistema se čiste od prljavštine i korozije.

Nemojte zanemarivati značaj redovnog servisa kočnica. Održavajte svoje kočnice u ispravnom stanju kako biste uživali u sigurnoj i bezbrižnoj vožnji. Kontaktirajte nas da zakazete servis kočnica i osigurate da su vaše kočnice u vrhunskom stanju.

auto-plin-banja-luka
Auto plin

Prednosti i nedostaci plina

Savremeni sistemi za ubrizgavanje plina imaju sposobnost prilagodbe putem prikupljenih podataka s OBD priključka, što omogućava prilagodbu plinske mape načinu vožnje. Kada je riječ o

Read More »