logo auto karac- auto gas
autogaskarac@mail.com

Auto gas – auto plin

ugradnja-auto-gasa-banja-luka

Auto gas – auto plin

Isplati li se danas ugraditi plin u automobil? Ovo je često pitanje u posljednje vrijeme među korisnicima motornih vozila a uzrok su sve veća poskupljenja goriva za naše ljubimce na četiri točka. Već duži period vozači su u nedoumici po pitanju ugradnje plinske instalacije u vozilu. Najveća nedoumica koja je dugo mučila vlasnike vozila na prvom mjestu je bila sama sigurnost, te ekonomičnost. U skorom periodu nakon temeljnih analiza i testiranja, ta nedoumica je uklonjena i pokazalo se da je ugradnja plina u automobil ne samo sigurna nego i financijski puno povoljnija opcija. Stoga su se mnogi vlasnici vozila odlučili na opciju plina kao pogonsko gorivo.

Auto gas

Za pogon vozila može se koristiti 2 različite vrste plina. To su najčešće mješavine propan/butan. Auto plin je trenutno najisplativije pogonsko gorivo za automobile. Uz to je i ekološki čisto za razliku od benzina i dizel goriva. LPG je tečni naftni plin tj. mješavina propan/butan-a i dosta je prisutan na našem tržištu. Pod pritiskom prelazi u tečno fizičko stanje, što lakše omogućuje njegov transport i skladištenje te i samu potrošnju.

LPG se dobija utečnjavanjem smjese plinova dobivene izdvajanjem iz rafinerijskih plinova nafte koji su nastali njenom preradom, odnosno plinova dobivenih preradom prirodnih plinovitih goriva u postupku zvanom degazolinaža. Prodaje se na litre. Prema nekim statistikama u svijetu ima više od 13 milijuna vozila koja troše LPG kao pogonsko gorivo koji na godišnjem nivou potroše oko 20 miliona tona ovog goriva.

Usluge

Ugradnja plina

Servis auto-plina
Prodaja auto-plinske opreme
Demontaža starih auto-gas sistema
Nadogradnja auto-plinske opreme
Servisiranje plinske opreme